oktober 2013

Beste lezers,

De feesten en vakanties zijn weer voorbij en dan is onze toneelvereniging alweer hard aan het oefenen met het nieuwe stuk voor het najaar.
Dit jaar is men de week voor het Winterswijkse feest al begonnen met lezen. Op dit moment, een goede maand verder staan we alweer elke woensdag op het toneel bij Den Tappen om te oefenen. Op zaterdag 30 november speelt OBK ‘Een lekker stelletje’.

Dit stuk gaat over een jong stel Emmy en Niek dat normaliter elke avond in de schouwburg toneelvoorstellingen op de planken brengt, maar nu geniet van een rustige vakantie. Althans dat dachten ze van te voren…..
De ooms en tantes van het stel zorgen ervoor dat er maandelijks een extraatje binnenkomt voor de studies van Emmy & Niek.  Ze weten echter niet dat deze toelages in werkelijkheid voor heel wat anders gebruikt wordt. Alles loopt op rolletjes totdat oom en tante onafhankelijk van elkaar een dag besluiten op bezoek te komen. Dan dreigt er van alles in de soep te lopen. Welke listen en trucs de jongelui dan uithalen kan met recht ‘vreemd’ genoemd worden. Kunnen de acteurs goed genoeg hun werk nu inzetten bij het privé leven??
Allerlei bijzondere mensen worden betrokken in dit stuk en ieder heeft zo zijn eigenaardigheden. Het stuk is zeker de moeite waard om te komen bezoeken en we garanderen dat jullie een hilarische middag/avond tegemoet kunnen zien.
Regisseur Roy Schutte is na één voorstelling afwezigheid, weer aanwezig als regisseur. Hij zorgt elke avond weer dat de spelers in goede banen worden geleid. De rolverdeling is als volgt:

Emmy Doreland, een jonge actrice woont sinds kort samen met Niek –                                                                                                                                   Sanne Freriks
Niek Groenendaal
, acteur en partner van Emmy-                                                                                                                               Robert Woordes
Mia- buurmeisje en oppas van het huis als Emmy en Niek op tournee zijn-                                                                                                                                     Lilian Dibbets
Tante Jeanne Doreland, een ‘ouwe vrijster’ en zeer nieuwsgierig-                    Ini Oonk
Maria Bartels, vriendin van Tante Jeanne,  ook een ‘ouwe vrijster’   Nanny ten Haken
Oom Harry Groenendaal- bijna gepensioneerde kapitein op de grote vaart-                                                                                                                                   Willy Schreurs
Gerrit van Tikkum- Zijn jonge bootsman en zet de boel op stelten-              Gé Fonhof
Loes Nijhof
– Iets oudere actrice, speelt samen met Niek en Emmy-                                                                                                                                     Anke de Roos

De souffleuse die we op dit moment nog hard nodig hebben, maar straks hopelijk niet meer, is Anja Bomers. En toneelmeester ditmaal is Gonnie Wopereis.

 

De spelers liggen nu al elke woensdag in een deuk, dus dat belooft een erg leuke voorstelling te worden. Dus nogmaals komt allen kijken op zaterdag 30 november 2013, om 14.30 uur of 20.00 uur bij ‘Den Tappen’.

Tot 30 november!

Toneelvereniging Oefening Baart Kunst
Robert Woordes

PS: wij zijn nog steeds op zoek naar herenleden vanaf 16 jaar. Wie lijkt het leuk om mee te spelen of weten jullie iemand die we hiervoor kunnen benaderen? Laat het ons weten!!  Hoort, zegt het voort!