December 2014

Enkele van de jeugdspelers hebben een mooi stukje geschreven voor de buurtkrant van Miste, zie hieronder het resultaat

Beste buurtkrantlezers,

Op 29 november was het zover! Onze 6 nieuwe jeugdleden Sanne, Afra, Dunja, Carly, Carmen en Merel maakten hun debuut op de planken met ‘De Da Vinci Kolder’. Samen met onze ervaren jonge leden Niels, Saskia en Jordy zorgden ze voor een superleuke voorstelling. De vele toeschouwers hebben zowel ’s middags als ’s avonds genoten van hun zoektocht naar de “zin van het leven”. Enkele van de spelers hebben we gevraagd naar hun ervaringen en die kunt u hieronder lezen.

Graag willen wij Roy, Anke en Anja nogmaals bedanken voor de uitstekende begeleiding van deze toppers!

Het duurt nog wel even maar op 4 april 2015 is er weer een nieuwe uitvoering van OBK. Noteert u het alvast in de agenda.

OBK wenst iedereen prettige Kerstdagen en een gezond, sprankelend 2015 !

Met vriendelijke groet,

Jeroen Lensink

OBK Miste                                          

Ik heb meegedaan aan het jeugd toneel en ik vond het heel leuk, het was ook heel gezellig natuurlijk. Wij hadden heel veel geoefend maar dat was ook wel nodig. We gingen het als eerst een keer hard op lezen. Naar een tijdje gingen we oefenen met lopen en je tekst lezen, ( dat was wel moeilijk) dat hadden we een paar weken gedaan en daarna ook met attributen. Dat was echt heel leuk. toen wij voor het eerst het toneel op mochten was het wel moeilijk en heel anders, het werd echt een heel leuk stuk. Maar wij hadden het allemaal nooit zo klaargespeeld zonder Anke en Roy. Dus bij deze: Bedankt Anke en Roy!! Groetjes Dunja te Lintum        

 

Donderdagmorgen 11 december 2014

Leuk een mailtje in m’n inbox, eens even lezen.

Oja….., hmm….., jao….,  best een leuk idee.

Het was dus een mailtje van één van de bestuursleden of iemand/ meerderen die mee hebben gespeeld/ geholpen aan het jeugdtoneel van afgelopen 29 november een stukje wil schrijven voor de buurtkrant. Een leuk idee is dat zeker!

Onder aan het mailtje stond alleen een maar………..het moet voor vrijdag 12 december 19.00 uur weer terug zijn bij het bestuurslid. Het is dus wel kort dag om een verhaaltje te bedenken. Normaal heb ik hier wel even bedenktijd voor nodig, maar ik ben toch even aan het denken gegaan.

Toneel heeft dit najaar een toneelstuk gepresenteerd dat is opgevoerd door jeugd en  3 jongeren die al vaker op de planken hebben gestaan.  De jongste speler was 11 jaar en de oudste 22 jaar

Woensdag 2 juli is de groep voor het eerst bij elkaar gekomen om kennis met elkaar te maken. Sommige kinderen kenden elkaar en de andere kenden elkaar niet.

Voor de regisseur waren die meest jongeren ook nieuw dit was wederzijds bij de meeste.

Ik werd benoemd tot assistent regisseur/rechter hand van…/ toneelmeester/ manager van alles en nog wat, een leuke taak om te ervaren moet ik zeggen, dit terzijde.

Je kon merken aan de jeugd dat ze het allemaal wel spannend vonden want ja wie is die regisseur eigenlijk.

De rollen werden die avond verdeeld en het leren kon beginnen.

Maar toen het belangrijkste moest nog besproken worden, de oefenavond. Het is best lastig om alle jeugd bij elkaar te krijgen op 1 avond. Uiteindelijk is het gelukt en werd dinsdagavond onze oefenavond.

Dat jeugd en mobile telefoons onafscheidelijk zijn was te merken. Diezelfde avond is er ook al een groeps-app aangemaakt.

Dinsdag 26 augustus was dus ook onze eerste oefenavond, met boekje erbij uiteraard.

De eerste paar oefenavonden waren nog vrij rustig en iedereen was elkaar een beetje aan het aftasten. Maar hoe vaker als we bij elkaar kwamen hoe gezelliger  het werd.

Zaterdag 29 november de grote dag de uitvoering van het jeugdstuk De Da Vinci Kolder.

Wat was iedereen gespannen toen iedereen om 13.00 uur bij Den Tappen was. Om 14.30 uur begon het dan echt de eerste uitvoering. 16.30 uur gelukkig de kop is eraf, nog een avond voorstelling te gaan en het is weer voorbij. Wat waren wij al tevreden over de middag uitvoering .

Voor/na het eten even gek doen met z’n allen er werd gevoetbald, veel gelachen, spelletjes gespeeld en uiteraard ook even tijd voor jezelf genomen.

De avond voorstelling is ook perfect gelopen. Ik kan niet anders zeggen ,

JEUGD TOP GEDAAN!!!, Jullie hebben een mooi toneelstuk neergezet.

Groeten Anke de Roos

 

Wekenlang hebben wij; 6 spelers van 11 tot 14 jaar en 3 jeugdspelers, met natuurlijk onze regisseurs: Roy Schutte, Anke de Roos en Anja Bomers gerepeteerd voor het stuk: de Da Vinci kolder. Het repeteren was heel gezellig, iedere week nam iemand chips mee, we hadden het nodig voor het stuk en daarna aten we het zelf op. De weken ervoor werden we ook geschminkt en oefenden we met onze kleren voor het toneelstuk. Betsy mocht Marleen héééél mooi opmaken en Leonardo had een kriebelsnor, die gelukkig na iedere keer weer af mocht. Zaterdag 29 november was het zover. Het jeugdstuk van OBK werd uitgevoerd in den Tappen. We waren heel zenuwachtig. Tot twee keer toe zat de zaal vol. We vonden het heel erg leuk om te doen. De Da Vinci kolder speelt zich af in de woonkamer van Laura en haar moeder. Laura heeft zorgvuldig een dag vrij van school gepland om achter de zin van het leven te komen. Terwijl ze spijbelt samen met haar beste vriendin heeft ze een plan bedacht om dit tot op de bodem uit te zoeken, een plan dat niet mis kan gaan. Er volgt een chaotische toestand wanneer ze probeert weg te komen. De deurbel blijft maar gaan en er komen steeds meer mensen binnen die echt niet kunnen wachten en de aandacht van Laura opeisen. Het lijkt een hopeloze zaak totdat Laura’s zus arriveert met een man die beweert Leonardo da Vinci te zijn. Hij kent het geheim. Maar kan hij er op vertrouwen dat al die mensen zijn geheim goed zullen bewaren? 

Groetjes, Afra Wouters  

 

Meespelen bij het jeugdtoneel, hartstikke leuk!!

Vanaf september waren wij iedere week met een gezellige en enthousiaste groep jonge toneelspelers begonnen aan het toneelstuk De Davinci Kolder. Bij de kennismaking met de spelers en de regie werd de rolverdeling besproken en begonnen wij eerst gezamenlijk met het doorlezen van het stuk. De weken daarna mochten we direct aan de slag, in het begin nog met en al snel zonder boekje, met het oefenen.

Week op week af, telkens kwamen er meer attributen en kleding bij. In het begin was het nog even improviseren want we konden nog niet meteen op het grote podium spelen. Voor de meesten onder ons was het de 1e keer toneelspelen voor O.B.K. Er werd daardoor een kleinschalig publiek ingeschakeld waardoor wij tijdens de generale konden ervaren hoe het is om voor een publiek te spelen.

Elke oefenavond was het weer lachen, gieren en brullen, bijvoorbeeld al om het serveren van een kopje koffie, gekke bekken trekken, het maken van foto’s en natuurlijk het spelen van een ander personage(wat het toneelspelen juist zo leuk maakt ‘je inbeelden/ uitleven in en van een andere persoonlijkheid’), een boel gezelligheid, ook tussen beide uitvoeringen door; Er werd nog een potje gevoetbald en het spel handjeklap werd er gespeeld. Er werd ook volop gebruik gemaakt van de applicatie en tevens de nieuwe hype ‘Dubsmash’. (doormiddel van een filmpje kun je een bekende BN’er of een bepaald bekend geluid na playbacken) je kunt het als gezonde spanning omschrijven. We hadden veel plezier met elkaar maar onze regisseur Roy en zijn assistent Anke hielden ons altijd weer scherp want, je streeft namelijk met zijn allen naar 1 doel; de uitvoering op 29 november!!

Daar konden we het toegestroomde publiek vermaken en zagen zij het prachtige jeugdstuk ‘de Davinci Kolder’ uitgevoerd op de planken bij den Tappen.

Er was ook volop media aandacht want, toneelvereniging O.B.K. Miste speelt weer een jeugdstuk en wie wilt dat nou niet missen!! Zodoende kwamen Anke de Roos & Carly Bomers op de radio en we kwamen met zijn allen met een mooie foto in de krant! Als bedankje kregen we nog een leuke attentie van het bestuur. Genoten van een leuk stuk en met veel plezier kijken wij hierop terug!!

Groetjes, Niels Woordes